Crida Comunista davant la decisió de la CUP de participar en les eleccions generals

  1. 70200544_10215483162128187_1651467371157651456_oCelebrem la decisió de la CUP de participar en les eleccions generals, a causa de la situació d’excepcionalitat del país. L’excepcionalitat, però, ja existia quan es van celebrar les eleccions europees i les anteriors eleccions generals. Per aquesta raó Crida Comunista va llançar fa uns mesos un debat sobre la importància d’emprar tots els espais de lluita i definir una estratègia per donar la cara davant cadascuna de les batalles.
  2. El fet que la decisió de la CUP s’hagi pres amb retard no permet, ara, una coalició àmplia i de tipus nou, com nosaltres suggeríem. Això no ha d’evitar el tarannà ampli i participatiu de la candidatura. La CUP ha de reforçar el seu contingut de projecte d’unitat popular i gresol de tota l’esquerra alternativa i d’alliberament nacional.
  3. La CUP té un objectiu d’alliberament de classe i nacional definit i una pràctica que combina les campanyes electorals i el treball en les institucions amb les mobilitzacions extraparlamentàries. Ara sumarà a aquesta trajectòria la seva capacitat per afrontar nous reptes. La primera prova electoral serà comprovar quina força pot moure en una campanya en la qual s’ha de posar al descobert que per aconseguir l’alliberament de classe i nacional hi ha una colla de requisits que hem de superar i un d’ells és que el règim del 78 entri en crisi i s’enfonsi.
  4. La CUP ha de posar de manifest, en aquesta campanya, que està al costat de les classes treballadores. Això vol dir defensar els serveis públics, millorar les pensions. Garantir una sanitat i una educació universals, exclusivament públiques i gratuïtes. Facilitar que tothom tingui un habitatge digne. Combatre el canvi climàtic i posar de manifest quines són les seves causes. Donar suport a les reivindicacions del moviment d’alliberament de la dona. Trencar amb la UE i l’OTAN.La lluita contra la repressió ha de ser un altre dels temes centrals de la campanya. Prou de detencions arbitràries i de criminalització de la protesta. Prou de xenofòbia contra els immigrants. Desmantellament dels aparells repressius. Cap d’aquests temes ha de faltar en la campanya i, alhora, s’ha de fer públic el compromís de promoure la cooperació amb totes aquelles altres forces polítiques i organitzacions socials que les defensin.
  5. Crida Comunista defineix la situació actual com de lluita perllongada. Entre les reivindicacions immediates han de jugar un paper clau l’amnistia de tots els presos polítics, la defensa i eixamplament de les llibertats i l’exercici del dret a la lliure determinació. Parlem de lluita perllongada perquè aquestes reivindicacions i la seva conquesta s’han de vincular amb l’objectiu final de l’alliberament de classe i nacional, fet que comporta establir les aliances per fer-ho possible i elaborar l’estratègia corresponent.
  6. La nostra concepció de lluita perllongada va associada a la utilització combinada de totes les formes de lluita, tenint clar sempre quines són les condicions objectives. La desobediència és una d’aquestes formes de lluita. Però no se la pot elevar a la condició d’única eina al nostre abast ni considerar-la com la vareta màgica que ho aconseguirà tot. Hi ha moltes altres formes de lluita, com la vaga, la manifestació, …, o la revolta, a les quals no podem renunciar. No té sentit proclamar l’abstenció com a principi o parlar de boicot electoral, una proposta completament fora de lloc ara mateix, ja que no tenim mitjans al nostre abast per imposar aquest boicot. Cal utilitzar les eleccions. Són una forma de lluita que no es pot menysprear, que en les condicions actuals mobilitza grans sectors de la població catalana; cal aprofitar les facilitats que es veu obligat a concedir l’Estat al voltant de la campanya electoral per arribar a sectors de la població als que és difícil arribar en d’altres situacions i cal conquerir escons parlamentaris per donar a conèixer les nostres posicions i per combatre i obstruir les posicions dels nostres adversaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s