FEM COSTAT A LA REPÚBLICA POPULAR DE LA XINA DAVANT LES PROVOCACIONS DE L’IMPERIALISME NORD-AMERICÀ

Aquests dies, alguns sectors de l’independentisme han volgut assimilar la situació de Taiwan amb la de Catalunya, amb la qual cosa estan fent un mal terrible a la nostra causa d’alliberament nacional. Descriuen Taiwan com un país o fins i tot com una nació quan no es altra cosa que un protectorat del EUA. 

El nom amb el qual van batejar Taiwan és República de la Xina (ROC), contraposant-lo a la República Popular. Aquesta suposada república atrinxerada a Taiwan  ha reivindicat històricament tota la Xina continental com el seu territori. Fent un paral·lelisme en el cas espanyol,  podríem dir que les seves pretensions serien com si els feixistes en 1936 haguessin perdut la guerra i Franco s’hagués atrinxerat a Mallorca, sota la protecció dels nazis alemanys i el feixisme Italià, dient que Mallorca és “l’essència d’Espanya” i que allí es trobava el govern espanyol legítim. Aquest detall és important perquè no ens consta que Catalunya reivindiqui com a pròpia tot Espanya i que la seva pretensió sigui esdevenir un protectorat.

L’existència de dos estats separats amb el nom de la Xina, un de compromès amb la propietat col·lectivitzada i l’altre amb la propietat capitalista, és un residu de la inacabada Guerra Civil Xinesa de 1927-49. El Partit Comunista va guanyar en el continent i el capitalista Guomindang (Partit Nacionalista)en va fugir tot refugiant-se a Taiwan, on va massacrar els locals i va establir un protectorat dels Estats Units que si té més de setanta anys d’existència és únicament degut a la intervenció americana. Qualsevol guerra civil entre la República Popular de la Xina i els atrinxerats a la província de Taiwan prendrà la forma d’una guerra d’independència nacional del poble xinès contra l’imperialisme dels Estats Units i els seus col·laboradors nacionals.

Si  es produeix aquesta guerra, els interessos de la classe treballadora i dels pobles oprimits no permeten espai per a la neutralitat o la indiferència. Les relacions de propietat capitalista imposades per l’imperialisme dels Estats Units i el protectorat de Taiwan perpetuen les condicions per dur a terme l’explotació del treball per el capital i la dominació imperialista sobre els pobles subjugats. A més, la divisió que l’imperialisme nord-americà ha imposat a la Xina i el govern de facto a l’illa de Taiwan representen una injustícia en si mateixa.

El precedent de Hong Kong és indicatiu de com es poden resoldre les coses. La República Popular de la  Xina va suportar pacientment la presència en el seu interior d’una colònia britànica, però li va posar data de caducitat i al final Hong Kong es va incorporar pacíficament a la Xina, malgrat que els britànics i els nord-americans s’han dedicat a enterbolir aquesta integració. Taiwan també pot tornar a la Xina de manera pacífica i els xinesos porten anys treballant per a fer-ho possible. Però si aquesta possibilitat es torça -i el viatge de la bruixa Pelosi s’ha fet amb voluntat de torçar-la- la incorporació de Taiwan a la Xina es produirà d’una altra manera, però en cap cas Xina renunciarà a la seva incorporació.

Per totes aquestes raons, els interessos de la classe treballadora són inseparables d’una victòria política i/o militar de la República Popular  de la Xina. Això, algú pot voler-ho aigualir, remarcant les profundes concessions que el Partit Comunista de la Xina ha fet al sistema de mercat. Moltes d’aquestes concessions eren inevitables, fruit de la pressió de poderoses forces econòmiques internacionals. A més, els capitalistes de la Xina no tenen el control de l’Estat i aquest és un fet rellevant.


A escala geopolítica, l’existència d’un estat construït sobre béns col·lectivitzats significa un gran guany per als treballadors. Des de fa generacions, la classe treballadora industrial de la Xina ha crescut constantment i cada vegada obté condicions millors. Centenars de milions de persones han sortit de la pobresa.

 
Van caldre dues dècades de guerra civil i una lluita de vuit anys contra l’imperialisme japonès per a poder establir la República Popular de la Xina. Milions de persones, treballadores i patriotes xinesos, van perdre la vida en la guerra d’alliberament nacional.


La permanència de l’imperialisme dels Estats Units a l’illa de Taiwan ha estat una humiliació al poble xinès que ja ha durat unes quantes generacions. La humiliació no pot durar sempre. Tard o d’hora s’ha d’acabar. 

El poble treballador català s’ha de posar al costat de les nostres germanes i germans de la República Popular de la Xina que lluiten per DERROTAR L’IMPERIALISME DELS EUA i UNIFICAR LA NACIÓ i han de recolzar el seu EXERCIT POPULAR D’ALLIBERAMENT.

Vinyeta de Carlos Latuff

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s