Els comunistes amb el Poble Saharaui

Des de Crida Comunista expressem la més absoluta condemna a la nova agressió imperialista del Marroc sobre el poble sahrauí, que suposa una passa més en l’escalada provocada per l’obertura d’una escletxa il·legal al mur de la regió de Guerguerat. Des de 2016, el Marroc està utilitzant la via oberta per l’escletxa, ja que es tracta d’una ruta que té una importància comercial cabdal. La via ha estat sovint boicotejada per ciutadans sahrauís pacífics. Però no ha estat fins fa dues setmanes que grups d’ “incontrolats”, aparentment civils, han atacat els qui protestaven, davant la passivitat d’una MINURSO totalment doblegada davant dels interessos imperialistes. L’exèrcit marroquí ha aprofitat la situació per prendre posicions a la zona, fet que suposa una violació irreversible de l’alto el foc signat per ambdues parts el 1991. La repressió a hores d’ara és cruel i s’ha cobrat desenes de detinguts a territoris ocupats com Dakhla, Smara i, sobretot, Al-Aaiun.

L’heroica República Àrab Sahrauí Democràtica i l’Exèrcit Popular d’Alliberament Sahrauí s’enfronten a un règim aliat de l’OTAN (tot i que no n’és membre, però sí que entra dins la categoria MNNA) i, per tant, que té el suport de les potències imperialistes. El Sàhara és una regió molt rica en fosfats, pesca, gas, petroli i circonita i el Marroc garanteix l’apropiació d’aquests recursos per part de les multinacionals. Mohamed VI també compta amb l’aliat de l’estat espanyol, ara encapçalat pel “gobierno más progresista de la Historia”, que no ha dubtat ni un moment en condemnar les mostres de solidaritat envers el Sàhara que hi ha hagut a l’estat. Cal destacar, no obstant, la valentia d’Argèlia, que s’ha sumat oficialment a la repulsa internacional contra l’agressió.

Els comunistes, les forces progressistes i els pobles que lluiten per la seva llibertat, no podem passar per alt cap manifestació imperialista. És per això que celebrem que l’Assemblea Nacional Catalana  i altres organitzacions socials s’hagin sumat a la condemna contra aquesta campanya militar marroquí i treballarem per eixamplar els suports a la justa lluita del poble Sahrauí.

Visca el Front Polisario!

Visca l’Exèrcit Popular d’Alliberament Sahrauí!

Visca la República Àrab Sahrauí Democràtica!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s