Contra el terrorisme imperialista. Solidaritat amb el poble iranià. Defensem la pau.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és comunisme-c3a9s-pacifisme-logo-al-mig.jpg

L’assassinat del general iranià Soleimani a l’Aeroport Internacional de Bagdad és un acte de guerra contra l’Iraq i l’Iran. Aquesta acció dels Estats Units viola la Carta de les Nacions Unides i el dret internacional. Posa tot el món en risc.

Les excuses que han donat els Estats Units, per justificar-se, són tan buides com ho era la mentida de “les armes de destrucció massiva”, que utilitzaren per atacar, envair i ocupar l’Iraq.

Milions de persones han mort a causa de les accions americanes a l’Orient Mitjà. Els Estats Units també han causat patiments incomptables per les sancions econòmiques il·legals.

Els comunistes no creiem que ara s’hagi de fer un debat sobre els assumptes interns de l’Iran. El que cal és tenir en compte  quina és la situació en la qual l’Iran es troba en el context internacional. I en aquest context, en el qual sofreix l’agressió imperialista dels EUA, què pot fer l’Iran? Capitular davant l’agressió imperialista? No és la capitulació una posició perillosa i irresponsable, que els comunistes no compartim? 

Hi ha moments que l’única manera de dissuadir les agressions imperialistes i portar els agressors a la taula de negociació és contraatacar. Per això, és imprescindible que tots els comunistes i antiimperialistes reconeguin i reivindiquin aquest dret. L’activitat militar defensiva de l’Iran ha estat justa i era necessària.

l’Iran no ha de claudicar, sinó que  ha de defensar la seva sobirania amb força i  determinació. Tot i que una guerra afavoriria els Estats Units, en matèria de tecnologia militar i superioritat aèria, qualsevol intent de conquerir el país requeriria un gran nombre d’efectius humans davant d’un poble combatiu, armat i organitzat, i això podria atrapar els EUA i acabar-los derrotant. Res d’això hagués estat possible sense l’activitat defensiva d’Iran.

Tampoc es pot oblidar que l’Iran ha jugat un paper fonamental a l’hora de derrotar Isis i Al-Qaeda, per posar fi al regnat del terror al qual havien sotmès a la població d’Iraq i Síria, mentre que els Estats Units han estat finançant i facilitant les activitats dels que volien desestabilitzar Síria.

Volem expressar la nostra solidaritat amb les víctimes innocents de l’avió abatut per les forces antiaèries defensives de l’Iran. Som conscients de l’atmosfera predominant a l’Iran, sobretot després de l’assassinat il·legal del segon gran polític iranià i del nerviosisme que tot plegat pot comportar, però això no pot amagar que ha estat una acció equivocada de greus conseqüències. Considerem, en canvi, exemplar que l’Iran hagi reconegut el seu error, un cop l’ha pogut verificar, i que no s’hagi escudat en la teoria hipòcrita dels danys col·laterals.

Els comunistes som activistes internacionals de la independència dels pobles i de la lluita per la pau i considerem que la pau només pot venir de la cooperació internacional, la diplomàcia i el dret internacional; a la vegada, reivindiquem els drets dels pobles a defensar la seva sobirania. 

Rebutgem les mentides que busquen demonitzar el govern d’Iran i condicionar la població perquè justifiqui aquesta guerra econòmica i militar injustificable. Ens oposarem a tots aquells que les avalen.

Fem una crida al govern espanyol a condemnar l’acció dels EUA i li exigim que  retiri totes les seves forces a l’Iraq.

Treballem perquè  els obrers catalans es mobilitzin colze a colze amb els seus germans i germanes que sofreixen de manera directa l’agressió imperialista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s