SOLIDARITAT AMB LA VAGA GENERAL A L’ÍNDIA

Milions de treballadors, camperols i estudiants indis van inundar el primer dimecres de gener els carrers del país en una vaga general contra les polítiques econòmiques i socials del govern de dretes.

“L’actitud del govern és la del menyspreu cap als treballadors”, van dir els convocants, quelcom que ja ve sent una constant de la majoria dels governs del món, disposats a convertir la precarització laboral en norma a tot arreu.

La vaga va ser convocada per  10 sindicats del país i va rebre el suport de totes les organitzacions comunistes. S’ha convertit en la vaga més gran de la història de l’Índia.

Aquesta vaga mostra, una vegada més, que  les potencialitats revolucionàries del proletariat no han mort sinó que s’han incrementat a nivell mundial, tot i que els mitjans de comunicació majoritaris ho  amaguen.

El capitalisme és lluita de classes. Cada dia els treballadors lluiten contra una estructura que els deshumanitza i utilitza el seu treball social per acumular capital. Quan els treballadors fan una vaga, aposten per una posició activa en una lluita de classes que ells no han iniciat.

La vaga general a l’índia és una participació en la lluita de classes dels treballadors, camperols i estudiants que no se subordinen permanentment a la regla de classe de la burgesia.

És important subratllar que la lluita de classes no és una tria dels treballadors sinó que és una guerra que s’imposa als treballadors. La declaració  recent d’un capitalista dient que “la guerra de classes existeix i l’estem guanyant” no és nova, sinó que sempre ha estat l’actuació diària de les classes dominants, si bé ara alguns membres de la mateixa burgesia s’atreveixen a explicitar-ho.

Una vaga general – la revolta dels treballadors – és una acció per recordar a la societat que són els treballadors els que creen la riquesa material i que els creadors de la riquesa material fan una reivindicació a la societat on la burgesia ha imposat les seves regles de classe. És un camp de proves de la lluita de classes.

La burgesia està indignada amb que els treballadors mostrin inconvenient a la societat, tal com ells ens l’han imposat; però és la burgesia la que crea els inconvenients a la humanitat.

Quan es produeixen vagues com la que ara hi ha a  l’Índia, aleshores sí que només hi ha dos bàndols i cal decidir de quin costat s’està. O s’està  amb la burgesia o  s’està amb el proletariat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s