Acompanyar i defensar Veneçuela avui és el deure dels revolucionaris

Els Estats Units creien que el cop planejat per ells a través de l’oposició veneçolana seria ràpid. Per aquest motiu es van inventar un “president interí” i van pressionar els seus aliats perquè el reconeguessin. Alhora, mitjançant la premsa hegemònica, han difós exageracions sobre “les terribles condicions que estava vivint el poble veneçolà sense aliments ni medicaments” i sobre “la permanent violació de les llibertats democràtiques i els drets humans” atribuint totes aquestes i altres desgràcies al president Maduro. Fins i tot s’ha intentat que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides, tipifiqui el govern de Veneçuela com a organització transnacional del crim i els “col·lectius” que li donen suport (l’organització popular del chavisme), com “grups terroristes”.
La maniobra colpista de moment s’ha frenat amb la mobilització del poble, la unitat de les Forces Armades Nacional Bolivarianes, les mesures que va prendre el president constitucional Maduro i el suport internacional de països com Rússia, la Xina, Cuba, Iran, Índia, Turquia, Mèxic, Uruguai, Bolívia, Nicaragua i altres governs que no han volgut ser servils a l’imperi.
Conscient de la gravetat de la situació, el govern veneçolà aposta per l’enteniment i proposa cinc punts per iniciar una fase de diàleg amb l’oposició: 1/respecte a la sobirania, 2/ pau, 3/aixecament de mesures unilaterals, 4/ mecanismes per dirimir per la via pacífica les diferències polítiques i 5/ no ingerència d’altres governs en els assumptes interns de Veneçuela. Alhora intensifica la mobilització popular i pren mesures per millorar el proveïment i la producció per tal de garantir la provisió d’aliments i medicaments al poble.
Veneçuela ha estat condemnada per l’imperi i pels que no li perdonen haver defensat la seva sobirania nacional i haver aixecat les banderes de la unitat i la cooperació llatinoamericana i caribenya.
  • Condemnem la nova acció desestabilitzadora de l’ultradreta, encapçalada pel titella Joan Guaidó i el reincident Leopoldo López que, al servei de l’imperialisme nord-americà, continuen treballant pel cop d’Estat.
  • Rebutgem qualsevol mena de cooperació i de servilisme del govern de Pedro Sánchez, en benefici dels colpistes.
  • Fem pinya, al costat del govern de Nicolás Maduro, com fan tots els antiimperialistes del món.
  • Aprofundim en la relació amistosa dels pobles català i veneçolà en la nostra lluita comú contra l’imperialisme. Celebrem i ens adherim a la condemna institucional catalana contra l’infame cop d’estat otanista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s