Solidaritat internacionalista i antiimperialista amb Veneçuela i amb el seu president Nicolás Maduro

L’imperialisme nord-americà després de patir derrota rere derrota en la seva intervenció  contra el poble veneçolà, empeny ara la seva població cap a una guerra civil de la qual serà l’únic responsable.
Nicolas Maduro és el president legítim de Veneçuela. El procediment per a l’auto proclamació de Guaidó és el mateix que va emprar Boadella per autoproclamar-se president de “tabarnia”. Aquest és el mètode de PP i Ciutadans, amb la complicitat del PSOE. Aquesta és la “democràcia” dels opressors.
El mateix sistema electoral i el mateix cens que van portar Maduro a la presidència de Veneçuela, van portar Guaidó a la presidència del Parlament. Ara Guaidó, sense respectar la Constitució i la divisió de poders, impugna la legitimitat de Maduro al·legant que el procés electoral va ser fraudulent. Però llavors, d’on procedeixi la legitimitat de Guido? Sembla doncs que ve de l’exterior.
No és temps per a dubtes ni per especulacions. Veneçuela i el seu poble necessiten ara tota la nostra solidaritat i lluita per defensar la seva democràcia, sobirania i voluntat de construir una pàtria lliure.
El que està en joc és l’interès de la gran riquesa de les vastes reserves de petroli i gas natural de Veneçuela que representen el 80% de les exportacions del país i les possibles reserves d’or.
És evident que l’imperialisme nord-americà i europeu no està en absolut interessat en l’establiment d’això que ells anomenen democràcia en qualsevol país d’Amèrica Llatina. No van veure cap problema en les eleccions de Brasil, tot i que Lula estava a la presó i va ser inhabilitat per presentar-se.
Els comunistes catalans defensem la germanor internacional de la classe treballadora, la germanor dels pobles i la sobirania de les nacions.
Expressem  sense restriccions el nostre suport al govern de Nicolás Maduro i al procés de canvi que aquest país viu des de l’arribada al poder de Chávez.
Repudiem la política d’intervenció del govern de Trump contra el legítim govern bolivarià de Veneçuela.
Repudiem així mateix l’actitud servil dels governs com l’espanyol, que se sumen a la campanya colpista intentant imposar un president que no van poder col·locar per la via dels vots.
Cridem a solidaritzar-nos amb el govern de Veneçuela i a combatre la vergonyosa actuació del govern espanyol i la campanya de desinformació dels mitjans de comunicació majoritaris.
A Veneçuela, no passaran!
p_26_01_2019.jpeg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s