Nicaragua vol pau i sobirania

Nicaragua està passant per uns moments difícils, amb violència i crisi interna. En tot procés de lluita i de govern es cometen errors, i el govern sandinista n’ha comès molts. Però examinar-los, treure lliçons i iniciar la rectificació, és una tasca que correspon al Front Sandinista i als nicaragüencs.

Com sol passar, els errors que les forces patriòtiques i progressistes cometen, acaben sent aprofitats per les forces conservadores i reaccionàries, amb l’ajuda dels Estats Units i els grans mitjans de comunicació internacionals.

En tot cas, no s’hauria d’ignorar que el Govern sandinista gaudeix d’un fort suport popular, especialment entre els sectors més pobres, com demostren les nombroses manifestacions massives de suport. Totes les conquestes de la Revolució Sandinista, van ser esborrades durant els 16 anys de govern de les dretes (1990/2006) convertint a Nicaragua en un dels països més pobres de l’Amèrica llatina.

A partir del 2006, amb la recuperació sandinista del Govern, Nicaragua ha aconseguit disminuir notablement la pobresa, gràcies a la intervenció directa de l’Estat en les polítiques públiques. I gràcies també al suport i la solidaritat concreta dels Països de l’Alba, en particular de la República Bolivariana de Veneçuela. I és això el que els reaccionaris volen derrotar, instrumentalitzant temporalment alguns reclams socials.

Crida Comunista condemna la ingerència externa en els assumptes interns de Nicaragua, i recolza tot allò que pot contribuir a la pacificació de Nicaragua, salvaguardant les conquestes socials i la independència del país.

Flag of the FSLN.svg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s