Suport al diputat Nuet

Nuet

Reproduïm el comunicat d’Esquerres per la Independència en suport i solidaritat amb el diputat i membre de la mesa del Parlament Joan Josep Nuet:

Esquerres per la Independència volem manifestar el nostre suport al diputat de CSQP Joan Josep Nuet, que aquest 12 de juny està citat a declarar en qualitat d’investigat per permetre el debat i la votació en el ple del Parlament de Catalunya de dues resolucions a favor d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Es el cinquè membre de la Mesa del Parlament que haurà de declarar després de fer-ho la Presidenta Carme Forcadell, la secretària 1ª Anna Simó, el vicepresident Lluís Corominas i la secretària quarta Ramona Barrufet, tots acusats de desobediència i prevaricació en una querella d’abast polític molt greu contra el funcionament democràtic del nostre Parlament.

Com a membre de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet ja va ser citat a declarar com a testimoni al TSJC en la causa contra la Presidenta del Parlament Carme Forcadell per haver permès la votació de les Conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent en el ple del Parlament; però ara, després d’un recorregut judicial totalment anormal i rocambolesc amb una inicial exclusió de la causa, el TSJC l’ha inclòs finalment en la querella contra la Mesa del Parlament. Tota una mostra de la deriva antidemocràtica i autoritària del govern espanyol i el seu braç judicial subordinat i obedient.

Per exculpar Nuet, en un primer moment, la fiscalia va apuntar que, com que no era un membre de la mesa declaradament independentista, s’havia de pensar que no sabia la transcendència política de la posició que havia adoptat, que va ser exactament la mateixa de la resta de querellats. Per dignitat i per coherència política el diputat Nuet del grup parlamentari CSQP, va manifestar clarament el seu suport als companys imputats, cosa que l’honora i que el porta a ser també citat a declarar en qualitat d’investigat aquest 12 de juny.

Aquest dia, doncs, estem tots compromesos a donar al diputat Nuet un suport explícit i acompanyar-lo des del Parlament fins a la porta del TSJC tal com hem fet milers de persones amb els altres imputats.

Al mateix temps i d’aquesta manera, amb un suport massiu, demostrarem que no pensem donar ni un pas enrere en el camí cap al referèndum d’autodeterminació i cap a la construcció de la República Catalana Independent i que reconeixem el valor i exemplaritat de molts dels nostres electes de tot l’espectre polític.

Esquerres per la Independència juny de 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s