Davant la convocatòria del Referèndum

Tal com ja s’ha anunciat obertament, el proper divendres 9 de juny el govern finalment anunciarà en un acte solemne la data i pregunta del Referèndum en presència dels diputats de JxSí i de la CUP. En aquest sentit, des de Crida Comunista celebrem que es doni el pas definitiu per convocar oficialment el Referèndum d’Autodeterminació, fixant, tal com es demanava des de les entitats i moviments socials, la data i pregunta d’aquest.

Així doncs, considerem que entrem en una nova fase que haurem d’aprofitar per donar un salt qualitatiu en el procés d’alliberament nacional i social, celebrant i guanyant el Referèndum, obrint l’oportunitat de proclamar la República Catalana.

Per a fer-ho efectiu, Crida Comunista considera que:

  • Hem d’encarar aquesta nova fase amb unitat i organització, amb mobilització popular permanent per garantitzar la celebració del Referèndum, així com per fer efectiva l’aplicació del seu resultat.
  • L’esquerra, i més concretament, els comunistes, hem d’estar, més que mai, al costat del nostre poble treballador i de les reivindicacions nacionals i d’autodeterminació, el nostre paper ha de ser actiu en tot moment, transformar-nos en motor i potenciadors per finalitzar el procés democràtic.
  • En aquest sentit, a més de donar suport a tots els espais o entitats que apleguen els demòcrates catalans i l’esquerra del país (Esquerres per la Independència, Universitats per la República, entre d’altres) reclamem la necessitat de conformar un bloc comunista obert i plural que demani el vot afirmatiu davant el Referèndum d’autodeterminació, que anomenem Comunistes Pel Sí, i que posarem en marxa en breu.

Des de Crida Comunista cridem doncs a la mobilització, organització, i lluita permanent per guanyar el Referèndum i el procés democràtic, per la proclamació de la República Catalana: Resistència democràtica, mobilització nacional, i unitat obrera i popular!

Per una Catalunya lliure i Socialista!

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s