Neix la Xarxa de Sindicalistes per la Independència

Reproduïm el seu manifest, que ha estat subscrit inicialment per desenes de sindicalistes de la CSC, la IAC, CGT, CCOO, UGT, i el Sindicat de Periodistes.

Catalunya viu una situació política que pot significar un punt d’inflexió en la seva història. Aquest país ha estat sempre un país de lluita a favor de les conquestes socials, des de la millora de les condicions de vida de la classe treballadora fins a la lluita contra el feixisme que va guanyar la Guerra Civil. Catalunya i les seves classes populars hem estat, històricament, al capdavant de la lluita per la democràcia i el progrés.

Les mobilitzacions a favor del dret a decidir i de la independència que hem protagonitzat aquesta darrera dècada i les permanents negatives per part de l’Estat a acordar les reformes legals per permetre un referèndum d’autodeterminació, han portat la situació a un atzucac. El govern espanyol (amb el suport de les oligarquies espanyola i catalana) prova d’impedir per tots els mitjans el conjunt de potencialitats emancipadores que el procés sobiranista de Catalunya conté en si mateix.

A Catalunya el moviment sindical i el conjunt moviment popular han estat històricament al costat de la democràcia i de la defensa del dret del nostre poble a autodeterminar-se. Ara ha arribat l’hora de posar en pràctica aquesta autodeterminació i, davant d’aquesta situació, els treballadors i treballadores que signem aquest text volem manifestar:

  • que la millor solució pel plet nacional entre el poble català i l’Estat espanyol és la construcció de la República catalana, independent, solidària amb tots els pobles del món.
  • Que la República que volem i per la qual lluitem és la República dels drets socials i laborals, una República al servei de la majoria treballadora d’aquest país
    que ens oposem frontalment a la falsa dicotomia que se’ns vol imposar des de determinades opcions polítiques a l’hora de triar entre el país i la seva gent.
  • Que la construcció d’una nova República és una oportunitat històrica per la consecució d’una nova societat catalana basada en una major redistribució de la riquesa

Per tot això, els signants ens comprometem a:

  • fer pedagogia entre els treballadors i treballadores d’aquest país a favor de la independència;
  • a contribuir, des de la nostra posició, a la defensa de la democràcia i, per tant, en la celebració del referèndum d’autodeterminació que tindrà lloc a la tardor;
  • i, finalment, a defensar la democràcia al nostre país, implicant-nos i impulsant les accions que s’escaiguin.

Primers signants del manifest

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s