La FSM, a favor del referèndum

Noticia extreta del Nació Digital

20170501_081203

La Federació Sindical Mundial ha aprovat una resolució que defensa un referèndum sobre la independència a Catalunya encara que l’Estat no l’autoritzi, segons informa en un comunicat la Intersindical-CSC, que és qui ha presentat el text com a membre d’aquesta internacional sindical.

En concret, la federació, que aplega 100 milions de treballadors, “dona suport al dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur, amb o sense permís del regne d’Espanya“. “Perquè es tracta de democràcia popular“, afegeix la resolució aprovada, que subratlla que el dret a vot és un principi “bàsic i fonamental de qualsevol societat justa i democràtica“.

El text remarca que la majoria del poble de Catalunya “ha demostrat que vol decidir el seu futur polític com a nació“. També posa en valor les mobilitzacions al carrer a favor de la independència i recorda els resultats de les eleccions del 27-S, amb una majoria parlamentària sobiranista.

En concret, apunta que dels 135 diputats, 83 estan a favor d’un referèndum i 72 són directament independentistes. També assenyala que les institucions catalanes han demanat 18 vegades al govern espanyol la celebració d’un referèndum, i la resposta sempre ha estat negativa.

El posicionament de la FSM és paral·lel al que aquests dies, en els seus congressos nacionals respectius i a instàncies també de la Intersindical-CSC, que hi manté relacions bilaterals fluïdes, han aprovat el sindicat basc LAB i el gallec CIG.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s