Crida Comunista davant l’acord entre la CUP i JxSi

CridaCommieCrida Comunista considera que l’acord entre la CUP i Junts pel Sí permet continuar el Procés Constituent de ruptura cap a la República Catalana, un dels objectius centrals de l’actual període polític. Aquesta valoració no ens impedeix reconèixer que, ara mateix, el Procés no està dirigit per les organitzacions obreres sinó per altres forces polítiques i socials, algunes d’elles favorables a les polítiques neoliberals. Es tracta d’una debilitat crònica que només se superarà amb una major implicació de les classes treballadores en el Procés i amb l’elaboració d’una proposta obrera acompanyada de l’organització social i política que permeti convertir-la en hegemònica. Nosaltres, precisament, aspirem a participar activament en el Procés encoratjant tots els esforços que vagin en aquesta direcció. Si volem que el Procés sigui realment rupturista, ha d’anar acompanyat d’una ruptura amb les polítiques neoliberals on es vinculin la lluita d’alliberament nacional i la d’alliberament social, en lloc d’anteposar una a l’altra.

Les recents eleccions generals han obert a Espanya un nou moment gràcies a la pèrdua de majoria absoluta del PP. Celebrem que al Parlament Espanyol hi hagi forces polítiques que reconeixen el caràcter plurinacional de l’Estat espanyol i que diuen voler respectar el dret a la lliure determinació de les nacions. Esperem que, en coherència amb aquest posicionament, se sumin a la lluita per la República Catalana. Alhora, volem alertar que aquest nou període ve acompanyat de l’obstinació, per part de la Unió Europea i de l’oligarquia espanyola, d’aprofundir encara més en les polítiques neoliberals, la qual cosa portaria una major ofensiva antidemocràtica i antipopular. Cal redoblar els esforços per organitzar la resistència i tenir clar que els drets nacionals de Catalunya només s’aconseguiran amb la lluita del poble català, una lluita que, al cap i a la fi, sempre ha estat beneficiosa per a tots aquells que volen propiciar una veritable revolució democràtica a la resta de l’Estat espanyol.

Nosaltres coïncidim amb aquells que consideren que la lluita per la independència de Catalunya necessita la complicitat d’un sector de la burgesia capaç de plantar cara a l’oligarquia. Però alhora, som clars a assenyalar que sense la classe obrera, sense una classe obrera unida, organitzada i conscient, que cooperi amb els altres sectors populars, la independència no s’aconseguirà.

Els processos d’alliberament nacional que triomfen són aquells que es guanyen la majoria de la població i que alhora impulsen canvis importants millorant les condicions de vida de la gent, aplicant reformes en l’educació, salut, benefici socials i econòmics; garantint canvis estructurals per millorar les condicions de vida, fins i tot quan no són capaços de trencar definitivament amb el sistema capitalista imperant, com hem vist recentment en una colla de països de l’Amèrica llatina. No obstant això, també sabem que quan progressen aquests processos, les oligarquies dominants multipliquen els seus esforços per evitar que les coses avancin, i que en el nostre cas ens trobem amb la dificultat afegida de tenir enfront un potent aparell d’Estat que vol sabotejar el procés i dividir el poble català.

L’orientació general de la nostra lluita passa, en aquests moments, per avançar cap a la República Catalana. Per això, hem d’ampliar l’actual front de lluita. En aquest sentit, considerem imprescindible impulsar una política d’unitat capaç de sintetitzar els interessos generals del poble, començant amb l’oposició a les mesures antidemocràtiques del govern central i procurant que el Govern de la Generalitat no aparegui com un cooperador necessari d’aquestes mesures, sinó com un dels seus oponents.

Afrontem el reptes del futur amb energia i optimisme. Fer possible la República Catalana és la prioritat política d’aquesta batalla.

Grup Promotor de la Crida Comunista

18 de gener de 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s