Manifest electoral de Crida Comunista

La precipitada i il·legítima convocatòria d’eleccions autonòmiques ens situa davant d’un doble dilema ¿com frenar l’agressió espanyolista i aconseguir el triomf de les forces democràtiques partidàries d’una república catalana?, i ¿com afavorir l’avanç i agrupament de les classes populars i la seva intervenció política davant del greu moment històric que travessem?

El 21 de desembre es decideix el progrés i la continuïtat de la lluita per la república o el triomf electoral de la reacció. Què suposa el triomf de la reacció? Ells mateixos ho han dit: la retallada substancial dels drets nacionals i fins i tot de l’esquifit estatut d’autonomia. El desmantellament de moltes de les polítiques de construcció nacional de les últimes dècades. La supeditació plena de l’economia catalana als interessos de la gran burgesia espanyola o espanyolitzada i de les polítiques fons monetaristes. La limitació dels drets de manifestació i associació. L’increment de la repressió policial.

Però en aquestes eleccions també es tracta d’aconseguir un agrupament de forces i prosseguir un avanç en la lluita d’alliberament nacional i una millora real en la situació de les classes treballadores.

Els darrers esdeveniments han deixat clar, una vegada més, que a Catalunya serà necessari realitzar una revolució democràtica i popular per derrotar política, econòmicament i socialment a l’Estat monàrquic espanyol i als interessos oligàrquics que representa. Només així es podran abordar en profunditat els problemes socials i nacionals d’acord a les necessitats majoritàries de la població i en la perspectiva oberta d’anar cap al socialisme.

Les característiques d’aquestes eleccions i els objectius estratègics que acabem d’assenyalar ens porten a promoure l’agrupament del vot obrer i popular al voltant de la CUP.

Coincidim amb l’exigència formulada per la CUP de defensar la república catalana. Com la CUP, veiem urgent impulsar una política d’amplia unitat davant la reacció espanyolista. Compartim també, els grans eixos exposats en el seu programa electoral. Considerem, per tant, necessària una forta presència electoral, parlamentària i al govern, si fos possible, de l’esquerra compromesa amb l’alliberament de classes i nacional.

Resultado de imagen de Crida Comunista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s