Contra el gihadisme i l’imperialisme!

DHh3VGhXcAEH0b5Des de Crida Comunista condemnem enèrgicament els miserables fets i atemptats terroristes que han colpejat Alcanar, Barcelona i Cambrils. També volem expressar la nostra total solidaritat amb les víctimes i familiars, i agrair profundament la tasca solidària desenvolupada pels i les treballadores dels serveis públics així com per la ciutadania que no ha dubtat en ajudar i socórrer els i les afectades d’aquests.

El terrorisme és una trista realitat que cada dia afecta els pobles d’arreu del món. Els seus objectius són variables: des de condicionar l’opinió pública, desestabilitzar o fins i tot enderrocar governs. No hi ha dubte que obeeix a interessos polítics concrets. Així doncs, mentre el gihadisme és usat per destrossar nacions sobiranes a orient mitjà i posar els recursos d’aquestes en mans occidentals i d’aliats (la llista és massa llarga i dolorosa: Iraq, Líbia, Síria, Afganistan, Mali…), a casa nostra promou l’enfrontament ètnic, racial i religiós, i a l’hora legitima la militarització de la societat i l’estat policial.

No ens podem quedar de braços creuats. Així com assenyalem els feixistes que volen treure profit d’aquesta situació per criminalitzar els refugiats de guerra i els immigrants musulmans en general, també hem d’assenyalar aquells qui difonen l’odi i el fonamentalisme del salafisme o wahabisme, una branca intolerant minoritària de l’Islam, però molt recolzada i finançada per certs països (Aràbia Saudita, Qatar, entre d’altres).

No podem deixar que els terroristes d’un i altre bàndol es retroalimentin i facin oblidar a la classe treballadora el que realment importa, la lluita de classes. Tampoc podem fer la vista grossa amb els governs occidentals -com l’Estat espanyol- que mantenen relacions comercials i diplomàtiques amb els règims petrofeudals, venent-los armes que van a parar als terroristes o permetent-los finançar centres de reclutament encoberts a casa nostra.

Per una República Catalana no alineada amb l’OTAN ni amb la guerra imperialista, i solidària amb les nacions que lluiten per aixafar el fonamentalisme de Daesh i d’altres faccions gihadistes.

Per la pau entre pobles. Per la lluita de classes. Ni un respir al gihadisme, ni un respir al feixisme i el capitalisme.

NO PASSARAN!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s