[Comunicat] A dues setmanes del Referèndum

DJ8G3HcXoAA1lGnDavant els últims esdeveniments en el procés -l’acceleració del moviment nacional-popular, la repressió i censura de l’Estat espanyol, vulnerant els drets més bàsics d’expressió i llibertat, la marxa invariable cap al Referèndum d’Autodeterminació, etcètera- la Crida Comunista considera:

  • Que aquesta precipitació dels esdeveniments en els últims dies confirma una vegada més l’oportunitat històrica que tenim davant, transformant el moviment en un veritable procés de ruptura democràtica que està fent trontollar el Règim del 78.
  • Que tal com dèiem, aquesta situació està desfermant una ofensiva autoritària per part de l’Estat com poques vegades s’ha vist en els últims 40 anys, amb amenaces, identificacions, detencions i escorcolls a un gran ventall de sectors polítics i socials del nostre país que aposten pel dret d’autodeterminació.
  • La resposta popular -i de moment reconeixem, també la institucional- demostra que efectivament no es farà cap pas enrere en la voluntat d’organitzar el Referèndum, posant en marxa una generalitzada desobediència i unilateralitat a través de la campanya i accions relacionades, que és cada vegada més massiva. També ha despertat la solidaritat internacionalista en altres pobles de l’Estat: les manifestacions a Euskal Herria, la Plataforma de Madrilenys pel Dret a Decidir, el suport a la plataforma Comunistes Pel Sí, així com el suport de les esquerres de tot l’Estat, etcètera
  • Així doncs, ens trobem en un escenari inèdit que ha superat les expectatives de molts de nosaltres, i ara hem de fer tot el possible per estar a l’alçada. Se’ns regira la feina i cal tenir ben clares les nostres tasques i l’estratègia en endavant. Els i les comunistes, considerem, hem de:
  • Reforçar la campanya participant als comitès tant de l’esquerra (Esquerres per la Independència, Universitats per la República, Comunistes Pel Sí, República des de Baix, els Comitès de Defensa, les territorials de la CUP…) com les més transversals (Òmnium, ANC, Dones Pel Sí, entitats unitàries, etcètera), elevant encara més el nivell de consciència actual, cridant a l’organització i a la mobilització permanent.
  • En aquest sentit, fer pedagogia de la necessitat de prendre els carrers, respondre amb fermesa qualsevol acció repressiva de l’Estat, deixar de reconèixer l’autoritat del TC i forces de seguretat, el que inclou no anar voluntàriament a declarar, ni identificar-se, no entregar material…
  • També fer entendre que sols el poble salva al poble, cap estructura imperialista (com la Unió Europea) intervindrà al nostre favor, només nosaltres, la classe treballadora i capes populars, som el motor del nostre alliberament nacional i social.
  • Començar a posar sobre la taula la probable necessitat de convocar una vaga general en cas d’aplicació (oficial o encobert) de la 155, l’Estat d’excepció, o un altre mecanisme similar durant aquests dies o a l’1 d’Octubre.
  • Arribats a aquest punt, on moltíssima gent està al punt de mira de l’Estat (funcionaris del Govern, gairebé 800 batlles, membres dels comitès de campanya, voluntaris…) caldrà iniciar abans o després una forta campanya per l’Amnistia dels i les encausades i detingudes. El crit d’amnistia i llibertat tornarà a ressonar a casa nostra.
  • Situar també el paper fonamental del Procés Constituent, que com hem assenyalat en altres ocasions, ha de tenir un caràcter popular i inclusiu, que permeti posar les bases de la futura República Catalana d’una manera democràtica i no viciada per les agendes liberals.

Aquestes són, al nostre entendre, les tasques fonamentals en els propers dies i setmanes d’aquesta nova etapa del procés d’alliberament. Caldrà entomar-les amb determinació, si volem fer caure el règim del 78 i construir plegades la República.

Anem-hi doncs – Segur que tomba, tomba, tomba…!

Grup Promotor de la Crida Comunista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s