Comunicat per la Diada Nacional

11 de setembre | Diada Nacional de Catalunya

11s2017

Enguany celebrem una nova Diada Nacional immersos en la recta final per a l’organització i celebració del Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre, que serà clau i determinant pel futur del nostre país. Aquest ha de permetre el final d’una etapa on el moviment nacional-popular haurà estat el motor de la ruptura amb el règim del 78. La seva celebració i el vot afirmatiu majoritari haurà d’anar seguit de la declaració d’independència del Principat i la fase constituent de la República Catalana.

Per tal de garantir aquest resultat i evitar altres escenaris no desitjables, ara més que mai hem de desplegar i tensionar totes les nostres forces. Som conscients que per fer-ho efectiu cal: l’organització de la mobilització permanent, la defensa activa del Referèndum i el reforç als espais transversals i d’unitat que hi ha en marxa; com Comunistes Pel Sí, Esquerres per la Independència, República des de Baix, Universitats per la República, Comitès de Defensa del Referèndum, entre d’altres. Només així superem la repressió i les campanyes d’intoxicació de l’Estat espanyol.

Darrerament, hem pogut observar la desesperació i feblesa del Govern de l’Estat que es veu incapaç d’aturar l’inexorable marxa del poble català cap al Referèndum i la llibertat. Es troba acorralat tot i disposar de poderoses eines que tenen al seu abast (policials, judicials, d’intoxicació…). Aquesta situació accelera la consciència entre el poble català, que viu amb fermesa i determinació aquesta fase, disposada a desobeir i trencar amb el Règim del 78. Hem d’aprofitar, doncs, aquesta oportunitat per trencar la baula i obrir nous horitzons.

Una altra important tasca que tenim per davant és assegurar la independència de classe i els lligams entre les reivindicacions nacionals i socials. Aquesta és una qüestió titànica però fonamental per tal de trencar guions establerts per les elits polítiques i poder encarar així una posició de força al Procés Constituent.  Aquesta és la taula nacional que establirà les bases per a la República: parlem per exemple dels drets socials i laborals, de l’encaix internacional amb la Unió Europea i l’OTAN, dels serveis públics i de tants debats en els que haurem d’intervenir.

Així doncs, se’ns gira la feina en aquesta última etapa. Ens hem d’encarregar, entre totes, de GUANYAR EL REFERÈNDUM -és a dir, aconseguir celebrar-lo- i GUANYAR LA REPÚBLICA -com obtenir una clara victòria del Sí-, tot continuant la llarga lluita pel SOCIALISME.

Cap pas enrere, organitzem-nos, defensem el Referèndum i la República!

Per una Catalunya lliure i socialista!

Grup Promotor de la Crida Comunista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s