Sindicats d’arreu de l’Estat donaran suport al Referèndum

/Extret de NacióDigital

576_1504538834sindicats

Les direccions estatals dels grans sindicats espanyols, CCOO i UGT, no donen suport al referèndum català -en el cas dels primers, ni tan sols la cúpula catalana-, però això no vol dir que l’1-O no tingui simpaties sindicals fora de Catalunya. Ben al contrari, la interinsidical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) reuniran aquest diumenge el suport de nombrosos sindicats territorials de l’Estat en un acte de suport al referèndum.

Amb el lema “Per una República de la gent treballadora”, l’Espai Jove La Fontana (Gràcia) reunirà intervencions dels dos sindicats catalans, dels sindicats majoritaris del País Basc, ELA i LAB, i del sindicat gallec CIG. A banda, però, també hi haurà la presència de representants d’altres organitzacions de treballadors que avalen l’1-O, com la Intersindical Valenciana, l’STEI (Illes Balears), la COS (Països Catalans), CUT (Galícia), el Sindicat Andalús de Treballadors, la Intersindical Canaria, CUT (Aragó), CSI (Astúries), ESK (País Basc) i la Confederación Intersindical espanyola.

En un comunicat, la Intersindical-CSC i la IAC expliquen que organitzen l’acte per “cridar a la participació de la classe treballadora catalana al referèndum del proper 1 d’octubre” i per “mostrar la solidaritat que s’està rebent d’altres sindicats“. Durant la jornada, es presentarà un manifest signat per tots ells de suport a l’1-O i es comptarà amb les intervencions de Jordi Romero, representant del sindicat d’estibadors de Barcelona, i del sindicalista i historiador Xavier Diez. També es comptarà amb actuacions musicals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s